€18,50
€15,29
Non EU Excl. VAT
Een collab tussen twee werelden die op het eerste gezicht misschien ver uit elkaar liggen, maar die hetzelfde waarderen: nieuwsgierigheid, vakmanschap en kwaliteit. Woei ontwierp een shirt, wij selecteerden en brandden een koffie. Het resultaat: een bijzondere koffie uit China én een bijzonder shirt. Verwacht een koffie met een vol en romig mondgevoel en zowel zoete citrustonen als een chocolade afdronk.
De overlap tussen streetwear en specialty coffee zit niet in trends, maar in mentaliteit. Beide komen voort uit niche-culturen waarin community, timing en productkwaliteit centraal staan. Daarom voelde deze samenwerking logisch. Sinds Woei naar de overkant verhuisde, zijn we letterlijk buren aan de Hoogstraat. Eerst werd er simpelweg wel eens een shirt voor koffie geruild, maar onze paden begonnen steeds vaker te kruisen. Tijdens de iconische release van de Nike Air Max BW Rotterdam bijvoorbeeld, waar vanaf de dag ervoor al rijen voor de deur stonden en wij koffie serveerden (en bij hoge uitzondering ook Red Bull). Ook tijdens de opening van de Uniqlo store aan de Lijnbaan, waar Woei nauw bij betrokken was, schonken we koffie.
Deze collab is daar een logisch vervolg op. Woei ontwierp een shirt. Wij selecteerden en brandden een koffie. Hun logo op onze koffiezak, onze koffiezak op hun shirt. We kozen samen voor een specialty coffee uit China, een origine die nog zelden in de spotlight staat, maar juist daarom perfect past bij wat we wilden neerzetten. Nieuwsgierig, eigenzinnig en gedreven door kwaliteit.
Deze koffie komt uit een afgelegen deel van Yunnan, een regio die al generaties lang bekendstaat om zijn uitzonderlijke thee. Ten oosten van Pu’er City en vlakbij de grens met Laos ligt een heuvelachtig landschap waar koffie langzaam maar gestaag zijn plek heeft gevonden. In het gebied leven verschillende etnische minderheden, waaronder de Hani, Miao en Dai.
De productie van deze koffie wordt geleid door Mr. Tian Cai, Farm Operations Manager bij onze origine partners Yunnan Coffee Traders (YCT). De dagelijkse gang van zaken op de boerderij is in handen van zijn familielid Mr. Tang. Samen vormen zij de spil van een kleine groep boerenfamilies in de Gui Ben regio in de Yunnan provincie .
De koffie wordt verbouwd op hun eigen farms en aangevuld met zorgvuldig geselecteerde bessen van nabijgelegen smallholders, die rechtstreeks worden ingekocht. Die nauwe samenwerking zorgt voor controle over kwaliteit, traceerbaarheid en consistentie.
Over de verwerking
Na de oogst worden de koffiebessen gesorteerd door ze in water te leggen. De ‘floaters’, ofwel onrijpe bessen, en ander ongewenst materiaal wordt verwijderd. Hierna volgt het pulping proces: de schil en het vruchtvlees worden verwijderd, maar een deel van de kleverige mucilage (een kleverig laagje, bestaande uit pectine, glucose en cellulose) blijft bewust achter op de boon. Tijdens het drogen fermenteert deze suikerrijke laag langzaam, wat bijdraagt aan meer zoetheid, body en complexiteit in de kop.
Het drogen gebeurt geleidelijk op verhoogde bedden. De koffie wordt eerst dun uitgespreid voor 2 tot 3 dagen, waarna hij in dikkere lagen wordt samengebracht en nog ongeveer 25 dagen verder droogt voordat de milling volgt. Milling is het proces waarbij de buitenste lagen van de gedroogde koffiebessen worden verwijderd om de groene koffieboon te verkrijgen.
Recept:
Voor een dubbele espresso zijn wij fan van het volgende recept:
19 gram in, 44 gram uit in 28-30 seconden.
Woei zijn vaste koffie bestelling is een grote havermelk cappuccino. Veel koffie, veel melk. Hiervoor zijn wij fan van het volgende recept:
20 gram in, 40 gram uit in 25-30 seconden.
Recent bekeken
Terug naar overzicht







